Alle titels:

  Ik & Ko met standaard lexicon Nederlandse Gebarentaal

  Ik & Ko met standaard lexicon Nederlandse Gebarentaal

  Dvd-rom met ongeveer 1500 gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) die zoveel mogelijk aansluiten bij de lesmethode Ik & Ko.

  Ik & Ko is een taalmethode ( Uitgeverij Zwijsen, Tilburg) die door de landelijke werkgroep Sprong Vooruit is aangepast voor tweetalig onderwijs aan dove en slechthorende kleuters. Deze methode kwam op de markt in 2005 en is vooral gericht is op de systematische ontwikkeling van het basislexicon.
  Al snel ontstond bij onderwijsgevenden en ouders de behoefte om alle gebaren uit de methode op een aparte dvd-rom beschikbaar te hebben. Om in deze behoefte te voorzien heeft het Nederlands Gebarencentrum deze dvd-rom samengesteld met ongeveer 1500 gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) die zoveel mogelijk aansluiten bij de lesmethode Ik & Ko.

  Naast de begrippen uit de methodes Ik & Ko en Puk & Ko, is ook nog een aantal gerelateerde begrippen toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn tegenstellingen of verbuigingen, zoals LIEF (ZIJN) en STOUT (ZIJN) en GROOT / GROTER DAN / ALLERGROOTST. Voor deze productie is gebruik gemaakt van al eerder uitgebrachte gebaren, op de dvd-rom Standaard Lexicon NGT deel 1 en 2.

  Specifications

  • Jacobien Geuze, Corline Koolhof en Trude Schermer
  • Gebarencentrum, 2008
  • DVD
  • Prijs: 15,25
  UA-1875305-11